Kapper Struis stopt na 50 jaar

Toegevoegd op: 13-06-2013

Vijftig jaar zat kapper R. Struis uit Deventer in het kappersvak, maar nu stopt hij ermee. Struis wordt in oktober 65 jaar en gaat daarom binnenkort met pensioen

Toen hij 15 was begon Struis met knippen. Tot zijn zesentwintigste werkte in vaste dienst voor een kapsalon, toen besloot hij voor zichzelf te beginnen. De daarop volgende 39 jaar knipte hij op diverse locaties in Deventer vele duizenden klanten. Eerst alleen vrouwen, toen ook heren en ook haarstukken werden na verloop van tijd een specialiteit.

Vijftig jaar lang vrijwel elke dag met het kapersvak bezig zijn en dan ineens stoppen. Het gaat moeilijk worden denkt Struis. Hij heeft veel hobby's, waaronder een grote liefde voor papegaaien en andere vogels, waar hij echter genoeg tijd in zal kunnen steken, zo zegt hij in een interview met de Deventer Post. Ook is hij fervent amateurschilder.

Na een halve eeuw in het kappersvak heeft Struis de branche erg zien veranderen. De grootste verandering vindt hij dat er tegenwoordig zoveel meer kappers zijn. Vijftig jaar geleden waren er veertien kappers in Deventer, tegenwoordig zijn het er meer dan honderd.

De kapsalon van kapper Struis zal op zaterdag 29 juni symbolisch worden gesloten. Er is geen opvolger die het stokje van hem wil overnemen. Het pand blijft echter wel in de familie omdat zijn dochter er een flexwerkstudio zal starten.

Reacties