Hoe je haar sneller lang laat groeien

Toegevoegd op: 04-07-2013

Veel vrouwen die hun haar lang laten groeien zijn op zoek naar middeltjes en tactieken om de groeisnelheid te bevorderen. Vandaag zetten we daar een aantal van op een rij. Let wel, de meningen over de effectiviteit van de meeste van deze methoden lopen sterk uiteen, dus gebruik ze voor eigen risico!

  • Volgens diverse bronnen zou het goed zijn om je haar vaak te kammen of te borstelen. Minimaal 50 keer per dag zou ideaal zijn. Ook zou het goed zijn om je haar met enige kracht te borstelen, daarmee zou je de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren, wat voor een snellere haargroei zou zorgen. Let hierbij wel op dat je een haarsoort hebt die goed tegen veelvuldig kammen bestand is want anders zou je het haar juist kunne beschadigen en dat zou zonde zijn van alle moeite.

 

  • Minstens een keer per week olie in je haar doen zou ook helpen omdat dit het haar zou voeden, vooral hibiscusolie blijkt bij sommige mensen ware magische haargroeikrachten los te maken. Ook amandelolie schijnt soms ware wonderen te kunnen verrichten voor de haargroei!

 

  • Zoals zo vaak is gezonde voeding erg belangrijk, ook als je je haargroei een voorsprong wilt geven. Het is echt bewezen dat vitamine E goed is voor de groeisnelheid van haar. Vitamine E zit bijvoorbeeld in paprika, spinazie, avocado, amandelen en hazelnoten, maar in nog veel meer groente, fruit en noten.

 

  • Wassen met te heet water zorgt ervoor dat haar eerder uitvalt, waarmee natuurlijk elke maatregel om haargroei te bevorderen wordt tegengegaan. Je kunt dus het beste met lauww water je haar wassen.

Reacties