Gemiddeld 3 dagen per week Bad hair day

Toegevoegd op: 28-06-2013

Onlangs berichtten we nog over een mogelijke oorzaak van de beruchte bad hair days, koperen leidingwerk werd verondersteld hier vaak voor verantwoordelijk te zijn. Nu blijkt uit een vragenonderzoek van een Britse website dat vrouwen gemiddeld drie dagen per week last hebben van zo'n bad hair day. Dat betekent dat hun haar maar liefst 20 jaar van hun leven onhandelbaar is.

Uit dezelfde enquete bleek dat vrouwen hun haar als een van de belangrijkste eigenschappen van hun uiterlijk beoordelen. Als je haar maar goed zit is een veel gehoorde uitspraak en blijkt dus - in elk geval voor deze groep vrouwen - de waarheid te zijn. Bij een bad hair day zeiden de vrouwen daarom met veel minder zelfvertrouwen over straat te gaan en er vaak chagrijnig en soms zelfs ronduit depressief van te worden.

Britse vrouwen hebben veel over voor een mooi kapsel, want een vijfde van de ondervraagde vrouwen zei dat ze minimaal 1 keer per week naar de kapper gaat om haar kapsel te laten bijknippen, wassen en/of föhnen. Daar wordt per kappersbezoek gemiddeld 40 euro aan uitgegeven.

Reacties