Bad hair days veroorzaakt door koper

Toegevoegd op: 18-06-2013

Als we een onderzoek in opdracht van Procter & Gamble moeten geloven worden de beruchte bad hair days - dagen dat je haar gewoonweg niet mee wil werken om in model te raken - veroorzaakt door koperen buizen. Mensen die nog veel koperen leidingen in hun huis hebben lopen zouden namelijk veel vaker een weerbarstig kapsel rapporteren dan mensen die weinig koper in hun huis hebben.

Water dat door koperen buizen loopt neemt dat koper op en dat zou volgens de onderzoekers weer in de haren worden opgenomen. Het tast de buitenste laag ervan dusdanig aan dat kammen, drogen en wassen grotere schade aanricht dan normaal. Het wordt zo sneller dof, minder veekrachtig en blijft daardoor ook minder goed in model zitten.

Een panklare oplossing hebben de onderzoekers niet voor het probleem. Het zou een oplossing kunnen zijn al het koper in huis voor iets anders te vervangen, maar ook de wetenschappers zelf zien in dat dit wel eens een dure aangelegenheid zou kunnen worden. De goede raad luidt dus voorlopig om nog beter voor je kapsel te zorgen als je regelmatig een bad hair day hebt en de juiste verzorgingsproducten voor je haartype te gebruiken.

Reacties