Nieuws

Hoe je haar sneller lang laat groeien
04-07-2013 13:33
Veel vrouwen die hun haar lang laten groeien zijn op zoek naar middeltjes en tactieken om de groeisnelheid te bevorderen. Vandaag zetten we daar een aantal van op een rij. Let wel, de meningen over de effectiviteit van de meeste van deze methoden lopen sterk uiteen, dus gebruik ze voor eigen risico! Volgens diverse bronnen zou het goed zijn om je haar vaak te kammen of te ... Lees verder »
Verkiezing Leukste Kapsalon van Nederland
01-07-2013 14:41
Ook in 2013 vindt de verkiezing Leukste Kapsalon van Nederland weer plaats. Het einde van de eerste ronde komt zelfs alweer in zicht. Tot en met 17 juli is het nog mogelijk te stemmen op kapsalons uit heel Nederland. Na 17 juli worden de winnaars voor elke gemeente bekendgemaakt. Per gemeente zijn dat er twee, de kapsalon met de meeste stemmen en de salon die de hoogste ... Lees verder »
Gemiddeld 3 dagen per week Bad hair day
28-06-2013 16:05
Onlangs berichtten we nog over een mogelijke oorzaak van de beruchte bad hair days, koperen leidingwerk werd verondersteld hier vaak voor verantwoordelijk te zijn. Nu blijkt uit een vragenonderzoek van een Britse website dat vrouwen gemiddeld drie dagen per week last hebben van zo'n bad hair day. Dat betekent dat hun haar maar liefst 20 jaar van hun leven onhandelbaar is. Uit ... Lees verder »
Metro: oudste kapsalon van Amsterdam
25-06-2013 14:40
Onlangs verscheen in de Metro een artikel over wat volgens velen de oudste nog bestaande kapsalon van Amsterdam is, kapsalon Houtman aan de Utrechtsestraat 66. Deze kapsalon opende in 1881 reeds zijn deuren en ging telkens naar een nieuwe eigenaar doordat de zittende eigenaar Sjef Hintzen hem doorgaf aan zijn leerlingkapper Ilona van Vliet. Dat betekent echter niet dat ... Lees verder »
Dertigers veranderen kapsel niet meer
20-06-2013 11:32
Het Britse bedrijf Fudge - producent van haarverzorgingsproducten - stelde een onderzoek in bij 2.000 mannen en kwam erachter dat de meeste mannen nadat ze 32 zijn geworden hun kapsel niet meer veranderen. Ze hebben dan het kapsel wat hen het meest kan bekoren gevonden en veranderen dit meestal niet meer. Tot die tijd proberen ze gemiddeld vijf nieuwe kapsels en zijn daarmee ... Lees verder »
Bad hair days veroorzaakt door koper
18-06-2013 13:49
Als we een onderzoek in opdracht van Procter & Gamble moeten geloven worden de beruchte bad hair days - dagen dat je haar gewoonweg niet mee wil werken om in model te raken - veroorzaakt door koperen buizen. Mensen die nog veel koperen leidingen in hun huis hebben lopen zouden namelijk veel vaker een weerbarstig kapsel rapporteren dan mensen die weinig koper in hun huis ... Lees verder »
Kapper Struis stopt na 50 jaar
13-06-2013 07:11
Vijftig jaar zat kapper R. Struis uit Deventer in het kappersvak, maar nu stopt hij ermee. Struis wordt in oktober 65 jaar en gaat daarom binnenkort met pensioen Toen hij 15 was begon Struis met knippen. Tot zijn zesentwintigste werkte in vaste dienst voor een kapsalon, toen besloot hij voor zichzelf te beginnen. De daarop volgende 39 jaar knipte hij op diverse locaties in ... Lees verder »
Kappers op de bres voor praktijkopleidingen
11-06-2013 09:53
De ANKO heeft in een brief aan minister van onderwijs Jet Bussekamer geschreven zich grote zorgen te maken over nieuwe maatregelen van het kabinet. Met deze maatregelen komen volgens ANKO de praktijkopleidingen van kappers in het gedrang. Het plan van de regering omvat het vervangen van het belastingvoordeel voor kapperszaken met kappers in opleiding door een kleinere ... Lees verder »
Doorbraak in onderzoek naar kaalheid
07-06-2013 10:12
Amerikaanse onderzoekers zeggen een doorbraak gemaakt te hebben in het onderzoek naar (gedeeltelijke) kaalheid bij mensen. Ze zeggen nu te weten waarom haar niet terug groeit op wonden, maar ook hoe dit weer te stimuleren zou kunnen zijn. Die laatste vondst zou ook goed nieuws kunnen zijn voor mensen die last hebben van haarverlies. Door een bij mensen altijd aanwezige ... Lees verder »
Haarvriendelijk - Nieuwe 'eco' kapperszaak
04-06-2013 09:24
Biologisch en ecologisch zijn populaire termen die ook steeds vaker opduiken buiten de voedingsbranche. In Gorinchem werd bijvoorbeeld onlangs een nieuwe kapsalon geopend waar alleen duurzame producten en behandelingen voor haarverzorging en styling worden aangeboden. De nieuwe salon heet Haarvriendelijk Duurzame Haarverzorging en heeft ook een webshop waar allerlei duurzame ... Lees verder »
Ga naar pagina: